ByBillund-isterninger-roser-blomster-drinks-cocktail med isterninger-garnish

ISTERNINGER MED ROSENBLADE

Du kan ganske nemt og enkelt lave de fineste isterninger, som er perfekt til flotte cocktails. Alle slags roser kan som udgangspunkt spises, men naturligvis ikke de sprøjtede fra butikker. Pluk dem i stedet for i naturen eller fra haven. 

Personligt er jeg selv ret vild med de roser, der også afgiver duft – f.eks. hybenroser. De smager fantastisk og så er de utrolig smukke. 

Ingredienser:

  • Roser
  • Vand

Sådan gør du:

  1. Vask eller skyld rosenknopperne
  2. Kom rosen knopperne ned i en isterningebakke
  3. Kom vand oven i og frys dem i minimum 2-4 timer. Man kan med fordel starte med at fylde ½ op med vand og så igen efterfylde efter et par timer. På den måde så ligger roserne ca i midten af isterningen 
  4. Nu har du de fineste isterninger, til en smuk cocktails

KLARE ISTERNINGER

Hvis de ikke bliver helt gennemsigtige, så kan du evt. prøve med at bruge kogt vand – og der er endda nogen der foreslår, at koge vandet to gange. Husk dog det skal være helt koldt igen inden du hælder det i forme – der kan  selvfølgelig også bruges mineralvand. 

Ellers er det bare at give den gas med de flotte isterninger her i sommervarmen, så du kan få den fulde drinksoplevelse både med udseende og smag. Isterninger er med til at løfte en cocktail helt op, så derfor skal du endelig ikke gå på kompromis med isterningerne.

Scroll to Top

For at handle hos ByBillund skal du være over 18 år.