DET MAGISKE RUM

ER HER! hvor vi kan slippe tankerne, hvor nærvær er at bygge en hule, dufte til træernes harpiks og finde små dyr under barken og i skovbunden. Det er her vi kan drage paralleller med naturen og dens fantastisk spejl.

Naturen har altid været en del af vores hverdag, og da vi tog vores liv op til evaluering i 2017, faldt det os helt naturligt, at det magiske rum måtte være en del af fremtidsplanen. Her midt om bålet, tilbage i 2017 faldt snakken om nærvær – at mærke nuet, slippe tankerne og få styrket vores sociale og emotionelle kompetencer.

Pludselig blev der sagt bier… eller retter sagt: Vi skal da være biavler!  Først stod mine tanker helt stille, det eneste der kørte i hovedet, var bistik, bistik og endnu et bistik… Da jeg havde sundet mig lidt…. faldt snakken tilbage, og helt naturligt igen om, vigtigheden af; at alle bidrager til og er ansvarlig for det gode miljø.

Jeg hedder Carina, er mor til 4 skønne børn, Emma, Frederik, Pernille og Kenneth. Jeg er gift med Brian, og sammen har vi skabt og står bag ByBillund. I hverdagen er det mig som danner rammer for, at ByBillund er i drift.

NATUREN er for mig, det frirum, hvor jeg får styrket mine kreative sanser - det er her jeg inspireres, finder løsninger og det er her jeg får en tiltrængt pause fra hverdagen.

VORES PASSION FOR BYBILLUND

  • At udvikle og vise specialiteter med brug fra naturens egen spisekammer – for her finder man de fineste råvarer. 
  • At man som forbrugere får oplevelsen af noget enestående lækkert, som går ”HÅND I HÅND” med velsmag, nydelse og æstetik.
  • At kunne udvikle nye produkter, hvor vi inddrager så meget som muligt af råvarerne i stedet for at smide væk.
  • At kunne være kreativ når vi produktudviklinger, ved gave indpakning og ved vores valg af emballage. Det er et MUST, at alle vores produkter laves med passion og omsorg for kvalitet, men på en anderledes kreativ måde.

I dag har vi ca. ½ mio. små honningbier ansat og hvor vi som familie sammen har skabt rammerne for, at de har de bedste forhold… Vi har sikret os, at de står ugeneret og langt væk fra virkelighedens brug af pesticider.

Samtidigt har bæredygtighed være en naturlig medspiller i hele processen… hvordan vi sammen kan bidrage til, ”Det Gode Miljø”, lige fra Bigårdens placering, madspild og emballage.  Det er de fælles historier og de fælles oplevelser der binder os sammen som familie, lige fra pasning af bierne, såning af blomsterfrø, tapning, prøvesmagning og salg af vores produkter. Noget vi alle kan deltage i – små som store, noget vi kan dele og noget vi kan grine og tale om.

BYBILLUND HAR ½ MIO HONNINGBIER ANSAT

En honningbi bliver født ind i jobbet – enten et liv som arbejdsbi, hvilket dækker over flere forskellige typer erhverv, som dronebi eller som dronning.  Som arbejdsbi står hverdagen på lidt af hvert, men det afhænger i høj grad af biens alder. 

  • De yngste arbejderbier får tjansen med at gøre rent, passe larver – altså babysitning – og at opvarte dronningen. 
  • De lidt ældre arbejderbier er bistadets håndværkere, da de med deres vokskirtler har til opgave at bygge og reparere boet, som bierne bor i. Det er også håndværkerne, der bygger de sekskantede celler, som æg, honning og pollen bliver opbevaret i. 
  • De ældste arbejderbier, slutter deres arbejdsliv med at være soldater og beskytte boet mod ubudne gæster.
billund-bybillund-danmark

BILLUND

I og omkring Billund finder man helt unikke naturområder med lyngheder sanddyner og hedemoser. Her midt i dette frodige landskab har vi vores bi gård, smukt og pragtfulde med de sjældne planter, hvilket giver vores honning den helt unikke smag, duft og farve. 

Billund er omringet af store landbrugsarealer mod vest samt udstrakte nåleskove mod syd, hvor store hede- og mosearealer ligger skjult. Disse skovområder gemmer et unikt dyre- og planteliv, herunder en større bestand af krondyr.

De mange små soleksponeret og nærringsfattige hedemoser, danner rammer for de mange naturlige blomsterplanter, som hver især giver føde, som pollen og nektar til vores bier.

Du skal være over 18 år for at handle hos os